Ratten uteritt 31.3

Det var ju tänkt att jag bara skulle fara och leda när Ninas döttrar red, men sen sa hon att de får rida i morgon i stället, så vi stack ut på en ridtur :)
Jag jobbade Ratten lite idag, alltså ställde, böjde, rakställde, tempoväxlingar osv. Han blev inte lika springig då, och lyssnade bättre.
Vi red en bit på en väg för att se om man kunde rida där, men vi fick vända då det var allt för mycket snö. I stället red vi först på en grusväg och sen en bit in i skogen.
Efter det tog vi en sväng runt byn, då fick Ratten syn på Lollo och Lydi som red Snövit och Mossan. Han blev helt salig, började skritta jättefort för att försöka komma ifatt dem x) Dock var de ganska långt framför, så det lyckades han inte med.
På slutet tog vi en liten galopp, pigg hest som vanligt ;)
Nej nu ska jag börja gå och lägga mig, jag är trööött och börjar 8 i morgon...

Hihi ;)

Jag gjorde den där Horsenality-saken som Norah Kohle haft på sin blogg, för jag fick tråkigt. Rattis blev Left Brain Extrovert, det kom inte direkt som en överraskning :)

Vilken är er favoritras?

Ja,se rubriken ;)

Min favorit är fjordingar,såklart ;)

Hiss eller Diss?

(Bilder från Google)
Vad tycker ni om såna här?


alltså nosgrimmor med vitt runt om,vet inte
vad jag ska kalla det :p

Själv tycker jag att det kan vara ganska snyggt,men däremot gillar jag inte det här:



när det är annan färg, + när det är i nacken också...



Vad tycker ni? :)

Ta mig tillbaka...

Gud, hittade just min gamla blogg och har kollat igenom min bdb lite, jag börjar må så dåligt...
Varför kan jag inte få vara liten igen, få rida Ganti och må allmänt bra? (Nu får ni inte missförstå, jag mår ju super nu också, men när man var mindre fanns det INGA problem i livet! Man var aldrig deppig, bara glad hela tiden!)
Det är inte direkt så jag börjar gråta nu, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det här, det är inte sorg, inte ångest, men ändå jobbigt.
Ingen som inte mist en häst som en står väldigt nära kan förstå hur det känns, det är det värsta som finns.
Nu skulle det inte sitta helt fel att få träffa Ratten, jag blir alltid så glad när jag träffar honom, varje gång jag kommer hem efter att jag varit hos honom har jag bara ett stort leende från det ena örat till det andra! Men ska troligtvis dit i morgon, trots att det inte direkt var planerat. Då blir det nog ingen ridning, men får träffa gulle i alla fall!

Hiss eller diss?

Ja, vad säger ni? Är färgade sporrar snyggt eller bara överdrivet? Kom med era åsikter - hiss eller diss?

Kom ihåg!

1. Jag skickar gärna bilder från X-lätt cupen, säg bara till! (Dock har jag ju inte bilder på alla...)


2. Glöm inte att att ställa frågor i frågestunden! (Alla som ställer frågor blir länkade i inlägget med frågorna, så glöm inte att skriva din blogg/bdb om du har någon!)
3. Det är copyright på alla bilder vi lägger upp på bloggen! (Vill du ha någon bild så får ni säga till, och om du vill att vi tar bort en bild gör vi självklart det!)

Virus...

Jaha, så har man tydligen virus på datorn, än så länge har den inte kraschat, men man vet ju aldrig... Så länge alla mina foton inte försvinner så är jag glad.

Måndagslektionen

Skrev inte om ridningen i måndags, vi tränade på att rida program och jag hade finaste Flugan :D Det gick faktiskt rätt hyfsat, fast sadeln var ganska obekväm.. har inte så mycket att skriva, man får ju ta och kommentera vad man vill läsa om också?


Ratten uteritt 29.3

(Ett till inlägg i efterskott, det ska bli skärpning!!)
Det blev en sen tur, jag kom till stallet ungefär halv 7. Det snöade ju och hade sig, men, som Nina sa: "Bara hästdårar ger sig ut i det här vädret!", haha tyckte det stämde ganska bra.
Vi började med att rida in i skogen en bit, det var ganska djup snö. Sen skrittade vi en lång sträcka på asfalt. Ibland är det så himla mysigt att bara skritta också!
I alla fall, mot slutet travade vi och galopperade lite, när vi skulle trava första gången under passet, tyckte Ratten det skulle bli väldans kul, så han gav ifrån sig ett litet "iiih!". Hihi, han är så go!
Efteråt stod jag och pratade med Nina ganska länge medan jag väntade på mamma, hon sa bl a att jag gärna får rida lektion för någon om jag vill på Ratten, så det blir väl att rida för Carro i vår ändå (så fort det går att rida någonstans alltså) :)
Förresten, vi börjar få tillbaka lite besökare igen, fortsätt så! :D

Ratten uteritt 28.3

Jag red med Lydi idag. Red till henne själv, det gick helt hyfsat, Ratten var lite spänd men annars gick det nog ok.
Både Snövit och Ratten var lite knäppa!
Och Ratten tyckte det var så himla kul att busa med Schnee, var ganska svårt att hålla honom idag!
Hmm, känner inte riktigt att jag har någon motivation till att blogga idag, måste gå hem från skolan p g a huvudvärk, sen for jag till Ratten ändå, men jag känner mig inte direkt pigg och fräsch, om ni fattar? Ska bli skärpning med både inläggen och uppdateringen (åtminstone från min sida), men just nu orkar jag som sagt inte...

Blir ingen tävling

Eftersom Flugan inte kan vara med och hoppa, så vill inte heller jag vara med. Jag menar, dom andra jag skulle kunna tänka mig att hoppa med, Hokus och Ferrano? Som alla önskar alltså.
Den 10 april är det dressyrtävling, kanske ska vara med?

Ratten uteritt 27.3

Hann inte blogga i går, skriver om det nu i stället.
Båda hästarna var jättepigga då de stått i tre dagar. Vi red först en sväng genom skogen, det var ganska mycket skare, men Ratten bara plöjde igenom allt. Sen red vi på en väg och travade och galopperade, sen red vi en sväng runt byn. Den sista galoppen rejsade Ratten riktigt mycket, det var jättekul!
Idag far jag antagligen dit igen, då blir det mer uppdatering :)

Är det nån mening för mig att blogga här?

Jag menar, jag rider bara på ridskola en gång i veckan, jag har ingen medryttar/foder/sköthäst att skriva om så det blir bara tråkiga inlägg. Jag har ju annonserat många gånger men ingen svarar nånsin på dom. Sen har vi ju varken många besökare eller kommentarer,så jag tror inte att nån bryr sig om jag slutar. För mig blir det bara jobbigt att komma på något att skriva om,eftersom jag egentligen inte har något annat än måndagslektionerna.
För att jag ska fortsätta vill jag ha kommentarer och tips om vad jag ska skriva om! Ska jag skriva om ridläger?Tävlingar? Ni måste bli bättre på att kommentera!




Lycklig!

Sen Ganti kunde jag aldrig tänka mig att jag skulle hitta ponnyn/hästen "för mig" igen. I början ville jag ju inte ens det, och jag har ju aldrig "kommit över" honom, ibland upptäcker jag mig själv med att sitta och lipa igen.
Men jag tänkte aldrig tanken att sluta med hästar, jag ville ta vara på det fina Ganti-tiden gett mig och, så småningom, hitta någon ny att ta hand om, skratta med, gråta med.
På vägen dit har jag träffat många fina hästar och ponnyer, som jag har tyckt om, men som det inte riktigt klickat med.
Till slut hittade jag Ratten, på provridningen satt jag bara och log hela tiden, jag var så lycklig, för jag visste att jag hade hittat rätt!
Jag känner fortfarande likadant för Ratten, men jag tycker ju långt ifrån lika mycket om honom som jag tyckte om Ganti, för Ratten och jag har inte den sortens band som jag och Ganti hade. Men jag vet att med tid och kärlek kan vi hitta dit.
Det jag ville komma till med det här är att jag mår så himla bra! Jag har mina vänner, jag har Ratten, det känns som att jag har allt man kan önska sig!
Så här lycklig har jag inte varit sen Ganti togs bort, hela hösten och vintern har jag gått omkring och varit deppig, trots att jag inte har visat det särskilt mycket. Jag har haft otroligt mycket ångest vissa stunder, jag är så glad att det är över.
Kände att jag ville skriva av mig lite, haha, trodde det var det man gjorde när man mådde dåligt? Men nej ;)
En bild på mig och Ganti från andra maj 2010, om någon undrar varför jag har vita ridbyxor på mig så är det för att det var direkt efter en tävling :)

Internet sviker igen....

Så det är därför det inte kommer så mycket uppdatering.
/e

taggar inför 3 april...

..för då är det nämligen tävling! :D Inget stort direkt,bara cr, men en mjukstart är väl alltid bra. Hoppas bara att Flugis är frisk och hel nog att tävla då... 70 cm är det, och om någon som läser det här tänker fota får ni gärna säga till! :) Och sen måste ni ju såklart skicka bilderna ;)
Senaste gången jag tävlade Flugan var i laghoppningen där vi kunde ha gått vidare till omhoppning om Flugan inte hade rivit..



min mamma och  min älskade simon <3



uppdatering

oj,det var ett tag sen man bloggade... Idag ligger jag och har ont överallt (och har nackspärr) efter gårdagens badminton..så eftersom jag ändå inte har nåt att göra,skriver jag lite inlägg :)

Hasse framdelsvändningar 25.3

Som rubriken säger, så tränade vi på framdelsvändningar i dag. Det tyckte Hasse gick lite väl långsamt, helst ville han få bestämma tempot och göra alla framdelsvändningar helt själv, men han var pigg och framåt! Vi gjorde framdelsvändningar på romb, det är mycket svårare än vanliga framdelsvändningar tycker jag, eftersom det blir som en halv bara...
Formen var det lite si sådär med, på slutet gick han dock ganska bra.

This or That?


Ratten uteritt 22.3

Idag fick Ninas tvillingar rida en sväng på Ratten och Fengur, så jag hjälpte till och ledde Ratten.
Precis när vi kom ut ffrån stallet började det regna, och jag hade ingen mössa, så jag blev ganska våt :(
Sen klarnade det upp, och jag red ut med Lollo och Lydi. Ratten tyckte det var jättekul, han var riktigt busponny!
Men sen red vi till planen, och då fick han nästan som tuggummi under hovarna... Dock var vi bara där en kort sväng, och när vi kom ut därifrån blev han superpigg! Efter ett tag började det så klart regna igen och blåsa!
Det var en rolig ridtur i alla fall!

Då var annonsen om medryttarhäst färdig..

..och kommer med i tidningen + på nätet snart. Hoppas nån ringer ;)
Annars får ni gärna kommentera om ni vet nån som behöver medryttare gratis till sin häst inte alltför långt bort från MH.
/elin

Jag ♥ Totilas

Hihi, ser ni vem som rider självaste Totilas på bilden? (a)

Bilder från XL-cupen

Det får räcka (;

Det var en gång..

..ett inlägg,där man kunde fråga nästan vad som helst. Det var ett tag sen,och inga frågor fick vi. Länk till inlägget
och nu vill vi ha frågor! samma som förut:minst 15 stycken!

En annan sak: Ni har väl fattat att det är Copyright på alla våra bilder? Hittills har vi inte sett nån som tagit,och hoppas att det förblir så.

Ratten uteritt 21.3

Det var så kul att träffa Ratten igen, känns som evigheter sedan sist, trots att det var i lördags...
Nina visade mig en ny väg, inte särskilt "spännande" egentligen, bara som lite omväxling. Det går ju nästan inte att rida någonstans medan det fortfarande är så mycket snö kvar...
Ratten var i alla fall pigg och väldigt sprallig! Försökte dra iväg och hoppade till nån gång.
Jag vet att det kan bli lite trist att aldrig få se några nya bilder, men när det blir vår och någon kan komma och fota mig ska det bli ändring på det!

Nyss kommit hem från stallet!

Hoppning med Hokus,gick jättebra, vi hoppade bana och några enskilda lite högre. I banan fanns hinder på 70 och 80 cm, alltså lite högre än vi brukar hoppa (Y) skulle vilja hoppa högre oftare men tydligen så inte..
Jaja, det gick bra när han fick lite fart och inte var så skumpig :)

Tävlingen

Jag är jättenöjd med dagens resultat! Kom dit lite före 11, hjälpte Carro med Hokus för hon hade lite bråttom.
Sen tog vi in Hasse och började fixa honom. Såklart hade han ju en massa pissfläckar överallt, vad tänker man riktigt med när man tävlar en skimmel?
Fick bort dem med hjälp av lite diskmedel, haha, nödlösning om man inte har hästschampo!
Sen gjorde vi några ytterst fula knoppar. Jag stod och kämpade med en enda knopp i säkert en kvart, och inte ens efter det var jag nöjd, men jag hann inte fixa den bra, för Jonna måste rida fram.
Jag gick omkring och var nervös tills det var min tur. När vi blev ensamma på banan började Hasse gnägga jättemycket, var rädd att jag inte skulle höra visselpipan på grund av det, haha! Men det gjorde jag, tack och lov.
Det gick faktiskt riktigt bra, han var inte lika seg som tidigare när jag tävlat honom, och inte så jättespänd heller.
Dock red jag fel på slutet, missade ett helt galoppavsnitt!
Hade det inte varit för det hade jag vunnit, då jag bara låg 1 poäng efter Carro, som vann, och man får ju 2 poängs avdrag för en felridning.
Kom tvåa i alla fall, och det är jag riktigt nöjd med!
Tack Elin för de fina bilderna, och alla ni andra som fotade, kan ni skicka bilder?
Här kommer en bildbomb, ALLA fotade av Elin!
Haha, så... vackert...
Snygg chey ;)

-

Tävlade idag, skriver om det i kväll, då kommer det bilder också! :)

Hemma

Nu är man hemma efter att ha varit och kollat på tävlingen,fotat och varit hästskötare! Duktiga Jojo och Hasse kom på andra plats :D Hon har hundratals med bilder nu så jag hoppas att hon är nöjd ;)
Det var jättefint väder så det blev bra bilder, här är lite smakprov:

Ratten uteritt 19.3

Jag red ut med mamma idag, hon red Fengur och jag Ratten. Båda hästarna var pigga och tyckte det var superkul! Det tyckte mamma och jag med :) Dessutom var det jättefint väder.
Vi red ganska länge, över 1 h, och höll på att tappa bort oss ett tag, men det löste sig.
På slutet stack Ratten som en pil när vi galopperade, busig hest :D






Ratten

Var några som ville att jag skulle skriva om Ratten, så jag gör väl det. Vet inte så mycket om honom, då jag endast har ridit honom 2 veckor (tror jag det blir?). Skriver det jag vet, och det som står på Sukuposti (hehe).
Ratten är ett gotlandsruss född 2001 på Lojsta Hed. Han har tävlat trav, men inte blivit körd så mycket sen han kom till nuvarande ägaren, då han stack en gång med vagnen och nu är rädd.
Han är 130 cm hög.
Nina (ägaren alltså) köpte honom när han var 4, och har haft honom sen dess.
Han är jättego och snäll! När man rider ut är han superpigg, och kan sticka iväg för att det är så kul när man galopperar, men i dressyren kan han bli ganska lat, dock har jag inte ridit dressyr på honom än eftersom Nina inte har någon ridbana och åkrarna är "översvämmade" av snö.
Han är efter Helios och undan Roya.
Blev lite upprepade bilder då jag redan lagt ut nästan alla mina bilder tidigare...

Morgondagen

Imorgon tävlar ju som sagt Jojo, och jag ska vara hennes hästskötare och ta bilder/filma ofc ;)
Så vänta er bilder! (:
(vi ska snart fixa om på bloggen också ;p)

Vilken är er favoritfärg på hästar?

Brun,fux,skäck.. vilken tycker ni är finast? :)


Hästspel

Vad gillar ni läsare för hästspel? Spelar ni online eller har ni installerat på datorn? (:

Visste du det här om mig del 2

  • Jag älskar att sjunga, musik är en stor del av mitt liv. Jag vågar sällan sjunga högt inför mina vänner, men när jag duschar sjunger jag så högt jag kan och skiter i om grannarna hör det.
  • Jag är väldigt kräsen när det gäller mat och kläder. Om jag så shoppar flera timmar, hittar jag sällan mer än 4 plagg.
  • Jag bor hälften av året på landet; på helgerna och alla lov.
  • Är hyfsat orädd, har inte så många stora rädslor, utom sprutor då.
  • Jag brukar sitta allt för mycket framför datorn, men ser nästan aldrig på tv.
  • Mitt favoritgodis är Suffeli Puffi.
  • På sommaren har vi får betandes på gården :D
  • Jag läser ganska mycket :)
  • Jag tycker att jag är jättetjock.
  • Min favorit hästfilm är Sherdil.
  • Jag är jättedålig på att ta beröm, vet aldrig vad jag ska säga. Kritik har jag dock inga problem att ta, om det är en duktig person som säger det.
  • Jag läser tyska i stället för finska.
  • Älskar att baka kladdis!

Hasse, dressyr 18.3

Red ju som sagt Hasse med sporrar idag. Det gick riktigt bra! Först var han lite seg, sen blev han på gränsen till för pigg, och till slut blev det ett bra tempo.
Vi övade på ställning och böjning, så vi gjorde alltså bågar, framdelsvändning, ställning på rakt spår och volter.
Formen var helt ok, inte perfekt, men jag hade riktigt bra känsla sen, han kändes känslig och uppmärksam och min sits kändes riktigt bra!
Taggar till tävlingen på söndag, hoppas det känns lika bra då! :D

-

Åh, har inte hunnit blogga på länge nu, har varit mycket att hinna med Ratten, skolan och kompisar.
Trots allt har jag ju ett liv utanför bloggen också, och det är det livet jag måste prioritera, bloggen får komma i andra hand.
Ska i alla fall rida Hasse idag, tror vi har "volter - stora och små". Tänkte testa rida honom med sporrar, vi får se hur det går!

Svar på kommentar

Carolina om X-lätt:
vad är x-lätt? :)
Tänkte att det kanske är flera som undrar det, då det endast är Sleipner som ordnar det.
X-lätt är en tävling för de som inte tävlat så mycket, en bra tävling att börja med helt enkelt. Egentligen kanske jag inte borde tävla det, då jag har tävlat ett tiotal gånger förut (dock utan så många framgångar xD), men vill åtminstone starta det en sista gång.
Innehåller endast enkla moment, som skritt, trav med lättridning och nersittning, galopp, halt och 20-metersvolter. Och självklart sånt som snett igenom och vända över banan.
(Kan passa på att tillägga att startlistan är uppe nu, jag startar som 11e på Hasse!)

Uppdateringen alltså..

..mja,den kommer inte ligga på topp, eftersom det är en liten sak jag måste fixa ;) Säger inget, ni får väl se? (:
/e

X-lätt

Ska vara med i X-lätt dressyr på söndag. Tänker inte ta det seriöst, mest bara som träning :)
Jag har önskat:
1. Hasse
2. Rocky
3. Mia
4. Hokus
Troligtvis blir det här min sista X-lätt.

Tror ni att den här headern skulle passa?

en jag gjorde lite snabbt ikv (:
/elin

Ny header!

Ny header och design nu!
Uppdatera om ni inte ser ;)

Film!


som sagt så gick det dåligt, så ingen behöver påpeka det.

Bilder

Var ju med Elin och fotade på hennes lektion, ridbilderna låter jag henne lägga upp, men här kommer några bilder som jag tog innan lektionen! :)
Hokus
Arrow
Sally
Rico
En tjock stallkatt, minns aldrig vilken katt som heter vad men...

??

Vad hände med Ponnyåland? Den var ju kul att läsa, VARFÖR togs den bort?
Hoppas det iaf kommer en ny lika rolig åländsk skvallerblogg!

urk

Idag gick det inga bra alls, hade fruktansvärd snuva,ont i axlarna, hokus galopp är ju typ världens skumpigaste och stiglädrerna var nog lite långa, men skulle jag kortat dom skulle dom blivit för korta och ojämna :/
Även fast det gick skit,så tack jojo för att du fota :)

Imorgon..

.. är det ridning för min del :) Hoppning med Hokus, Jojo fotar och filmar, så jag äntligen får lite ridbilder! Har knappt några alls haha.. Uppdaterar då!
Förresten,så kanske det är dags att för 4:e gången annonsera efter medryttarheest?



Orkar inte bry mig...

... om allt som folk säger/skriver om mig just nu. Ni får gärna tro vad ni vill, jag tar ändå inte åt mig. Just nu mår jag super, och det tänker jag fortsätta med!
Huvudsaken är ju att jag vet vad jag kan, vad alla andra tycker skiter jag i, så länge jag får fortsätta rida Ratten!
Ärligt talat, skrattar jag mest åt det Ponnyåland skriver, så fortsätt bara, det är kul att läsa! :D

Ratten, uteritt 13.3

Red ut med Becci och Tintin ca 1 h idag.
Ratten var jättepigg, jag kan inte fatta att en så liten ponny kan trava och galoppera så fort! Det var superkul :D
När han blev för pigg ställde och böjde jag honom, då gick det bättre.

This or that?

Den här gången får ni välja mellan :
vs.   
lång man                                                 kort man

Ny header?

Vi har tröttnat på grått, tror ni att det sku bli bättre med samma header fast annan färg?
tyyyp såhär? :)

Tävling

http://chicaz.se/2011/march/tavling-i-sammarbete-med-chicazse.html

Ratten, uteritt 12.3

Jag red ut med Nina. Vi red lite längre idag än vad vi gjorde på provridningen. Ratten var lika mysig som förra gången!
Nina visade mig hur han blir om hästen bakom ligger lite för nära. Då ökade han farten och började nästan galoppera (vi travade), tills Fengur låg bakom igen.
På slutet galopperade jag, och Ratten var nästan lite lat, försökte inte alls sticka som Nina säger att han brukar. Vi får se hur det går idag när jag rider ut med Becci. Här ska rejsas! :D

Ivory, hoppning 11.3

Har ju inte hunnit blogga, så skriver om hela helgen nu :)
Hoppade bana på Ivory. Det gick hyfsat, vägarna blev lite halvdåliga, men annars gick det rätt okej.
Höll på att falla av en gång dock. Vi kom lite fel på ett hinder, då trodde jag att han skulle ta ett halvt galoppsprång till, men i sista sekunden hoppade han av där i stället, och då hamnade jag framför sadeln x)
Han vägrade en gång, det var när Mia hade höjt hindren, annars var han duktig pålle!
Jenna fotade, om det finns nåt foto som inte ser hemskt ut kan jag lägga upp sen.

Vi gör ett nytt försök:

Endast två frågor dök upp förra gången, och vi ville ha minst 15 så det blev inget av. Samma sak gäller nu, minst 15 frågor! :)

Svar på tal

Eve om Ridklubben Sleipner:
du sa att du inte ridit samson? jag tycke rhan är jättepigg och asfin att rida! i dressyren är han nästan lite för pigg för mej^^
Nej, jag har inte ridit Samson, så jag kan ju i princip inte berätta hur han är, men det intryck jag har fått är att han är lite lat :)

This or that?

vs.   
Stora rutor på schabrak eller små, vad tycker ni? (:

Inget internet

Mitt internet har bråkat i flera dagar nu, så om uppdateringen plötsligt upphör så vet ni vad det beror på!
/e

Svar på kommentar

jennie nordström om Frågestund!:
har du egen häst ? :)
(har inte läst din blogg så vet inte)
Ingen av oss har egna hästar, jag ( elin ) hade som sagt sköthäst förut, Dino alltså, och han såldes..
Sen skulle jag och en av mina kompisar kanske ha blivit fodervärd på en isis, men det blev inte av.
Jojo vet ni ju redan om,så behöver nog inte skriva om henne ;)
Men om nya läsare undrar så svarar säkert hon (:
/elin

Gästinlägg

Hej
Tänkte ta o skriva ett gästinlägg hehe.
Sen kan ni ju ta och dissa min otroligt dåliga humor:D tack
Jag är JFLL´s GALNA kompis :d
Det är viktigt att ni ska få veta vem JFLL egentligen är HAHA
så här kommer lite fakta :
Hon kmr döda mej när hon ser dt här.
Hon brukar gå runt och kissa på alla i skolan med mig :D HAAHAA
Hon bits !!
Hon är farligt söööt <3
Hon dreglar ;P

Hon får anfall ibland och då är dt bäst att akta sig :D
Hon är min fru <3
Hon är helt underbar <3
Hon rider som en gud :D
Hon är lika Galen som mej :D
Hon har den bästa familjen <3
Ni får lista ut vem jag är:D
nu kmr lite bilder
Vår fina lilla hest  dt kmr mer bilder sen av mig ;D haha men nu måst vi tillstallet :D
hade gööttt

Eftersom...

..ingen svarade när Jojo la upp Pest eller Kolera-saken, så tänker jag göra det :)
-Aldrig mer få duscha eller Alltid vara blöt
-Aldrig mer få blogga eller Aldrig mer få läsa bloggar
-Alltid bara lyssna på dålig musik eller Aldrig få lyssna på musik igen
-Få rida hur mycket du ville men aldrig få rykta eller gosa med en häst eller Bara få göra stalljobb, men aldrig få rida (hade jättejättesvårt att välja! :s)
-Vara jättetjock eller ha anorexi
-Dö i förtid eller Leva ett jätteolyckligt liv i 90 år
-Alltid måsta hoppa och rida dressyr i hoppsadel eller Alltid måsta hoppa och rida dressyr i dressyrsadel
Hoppas att ni läsare också kan svara på den! :)




Kommer tillbaka!

Nu är jag här igen och fortsätter att blogga! :D
Vad vill ni läsa om?
Ska jag skriva om Taffsnäsveckan?
Mer Hiss & Diss, eller This or That?Kommentera!
Bilder på hästisarna i hagen! :)
/elin

Ridklubben Sleipner

Jag tänkte berätta lite om hästarna på Sleipner där jag och Elin rider. Alla hästar som får på nybörjarlektioner går på lektioner med mer erfarna ryttare också! :)


Alice är en welsh partbred e. Star Kingdom u. Mireille. Hon är snäll och hoppar gärna, fast då med lite fart!
Hagens Arrow är en övervuxen connemaraponny e. Frederiksminde Hazy Chance u. Ashfield Fancy. Han är väldigt lat, men med sporrar och spö kan man få fram honom, haha x) Han går ofta med på nybörjarlektionerna.



Vallas Emilio är en snäll welsh cob som också ofta går på nybörjarlektioner. Han gör ingenting gratis, och för att få honom att gå måste man jobba lite! Han är snäll att hoppa, men tycker ofta att hindrena är lite läskiga... Han är  e. Derwen Tennessee Express och u. Taircross Sorrel.

Elins bild! :)

Stockmossens Ferrano är en korsning mellan hannoveranare och connemara. Han är e. Janus RC71 och u. Fielia. Han är väldigt stel och kan vara svår att få att ställa och böja. Har inte ridit honom på väldigt länge, så kan inte berätta så mycket om honom. Han är snäll och lunkar på i sin egen takt!

Figaro har jag aldrig ridit, men om jag har förstått det rätt är han väldigt pigg och känslig :) Han ägs inte av Sleipner, utan de lånar honom. Han är en av stallets största hästar.

Elins bild

Ready to Fly, eller Flugan som han kallas har jag inte heller ridit. Han är Elins favorithäst dock :) Han verkar vara trevlig att rida i både dressyr och hoppning!



Kotimäen Hans (Hasse) är en welsh cob valack e. Derwen Time Keeper och u. Peris Hariet. Han är min favorithäst på Sleipner, supermysig att rida! Ganska pigg och går lätt i form. I början när jag red honom gick han aldrig i ärlig form, han bara krullade ihop sig och slutade i princip gå framåt, men efter ett litet tag fick jag honom att gå i riktig form, och sen dess har han inte "krullat ihop sig" när jag ridit honom (:
Jag har aldrig hoppat honom, och jag har för mig att han slutat hoppa helt eftersom hans ben inte håller det.
Han har bara ett öga p g a en olycka som föl. Det är honom jag brukar tävla!

Hihi, åsna? ;)

Hokus Pokus (Hokus) är ett jättefint svenskt halvblod e. Troll u. Frida. Han kan vara lite lat att rida, men bara man får fart på honom är han jättemysig! Han är jättesnäll i hoppningen och har t o m hoppat 1,35 med ridläraren Nadja.

Big Indian (Indianen) har jag aldrig ridit, och vet knappt något alls om honom då han inte har stått så jättelänge på Sleipner.



Ivory (Ior) är en snäll highlandponny som har stått på Sleipner sen 1998! Han är snäll att hoppa, men jag tycker inte så mycket om att rida honom, då han känns lite "ojämn" på något sätt att rida. Han brukar gå på nybörjarlektioner.

Haha x)

Black Jewel x (Julia) är en angloarab e. El Hiko ox u. Svarta Maja xx. Hon är jättetrevlig att rida, men man vet aldrig hur hon är innan man sitter på henne, ena dagen kan hon vara lite seg och nästa pigg och jättefin!

Michelangelo dé Camperi (Nisse) är en av Sleipners största hästar. Jag har aldrig ridit honom, men han verkar väldigt snäll! Han är e. Meilenstiefel och u. Hauptstutbuch Erle. Han är hannoveranare.

No Parking xx (Parking) har jag faktiskt inte heller ridit. Han är också en av de största hästarna. Han verkar pigg och snäll!



Norrbacks Pluto är en new forestponny e. Silverlea Snowstorm och u. Adalmina. Han är väldigt lat, och inte den lättaste att få och gå i form. Ska jag vara helt ärlig tycker jag han är ganska ful, men han är snäll och går ofta på nybörjarlektioner. Ibland när det händer något riktigt roligt, som gymkhana eller hoppning kan det hända att han bockar, och då är det inte alla som lyckas hålla sig kvar!



Bilsbaeks Ramia är ett welsh cob sto e. Thers Billy Budd u. Rebel Rouge. Hon är en ponny med mycket fart i sig! I hoppningen kan hon få riktigt bråttom, men har man ridit lite längre är det inte så svårt att hålla henne. Ibland kan hindrena vara lite läskiga, speciellt när det står läskiga koner och däck under dem!



Striker (Rippe) är en fullblodskorsning e. Strohmann xx u. Fanfara. Han är snäll och kan ibland vara lite lat.



Castle Rock (Rocky) är en jättemysig korsningsponny. Han är snäll och pigg att rida i dressyren (men kan dock ha lite skumpig trav). Saker som gymkhana och hoppning kan vara lite läskigt, men när han väl hoppar så är det inga problem! Han går ofta med på nybörjarlektionerna.

Samson har jag aldrig ridit. Han är lite lat, men snäll!
Tindra är den nyaste hästen på Sleipner. Hon kom dit 17e februari, så jag har inte ridit henne än. Hon är en d-ponny.
Orkade inte börja leta efter bilder på alla, men här fick ni se några i alla fall! :)
Säg till om det är någon jag har glömt, kollade faktiskt på hemsidan eftersom det går snabbast och smidigast så.


Gör ett inlägg nu ändå

I måndags var det markarbete med Hokus, gick väl rätt bra.
Vi travade först över bommar på medellinjen och sen skulle vi fatta galopp mellan koner och rakt fram fanns det en bom,till höger fanns det en bom och en till vänster också. Visar med paintskills :
var ganska enkelt, och så hade man ju en fin hest också :D
kanske kommer tillbaka ''på riktigt'' snart,men vi har ju knappt några läsare så ingen lär väl sakna mig ;)

Längtar!

Längtar tills jag får träffa sötponnyn igen!
Om jag inte var tillräckligt tydlig med det tidigare så kan jag bara säga att det klickade så tusan! ♥
Lördag och/eller söndag ska jag fara dit och fixa och förhoppningsvis rida :D

Hur hittade du hit?

Hur hittade du hit och vem är du som läser bloggen?
Berätta i kommentar (:

Kimberly, dressyr

Min snälla syster Jenny var med mig till Kim idag (får ju inte rida ensam för mamma).
Det gick faktiskt riktigt bra idag! Kim var inte alls stel, böjde och ställde bra och var jättekänslig.
Lite tittig och springig var hon, men hon är ju ändå väldigt mycket lugnare nu!
Hon har dessutom fått mer respekt för mig på marken och i ridningen. Jag är lite tydligare med vad jag menar nu, har faktiskt använt en del tips från Ponnyakuten x)
Jenny tog ett foto, och det råkade vara just när Kim gick som sämst på hela ridpasset, så den får ni inte se, haha, Kim ser ut som en giraff där!
Men eftersom jag fått klagomål på att jag lägger upp för lite bilder lägger jag upp några jag tog i stallet i stället.
Hihi, sötponnyn! :D

Kimberly, skrittarbete

Har varit i stallet och pluggat hela dagen, så jag har inte haft tid att blogga...
For till Kim idag och red och fixade. Hennes box var riktigt hemsk att mocka idag, haha, hon hade spridit ut allt jättemycket! Men nu fanns det nytt spån i alla fall, så man slapp "gräva" efter det.
Carro (Gantis gamla ägare) kom med mig och hjälpte mig lite med ridningen. Vi hade båda lite bråttom så red inte så länge, och bara i skritt. Men med Carros hjälp började Kim funka riktigt bra sen! Först var hon helt stel och ville inte ställa och böja, men sen gick det mycket bättre.
Hoppas Elin tänker börja blogga igen, det går ju inte att driva den här bloggen ensam!

Ratten, provridning

JAHA, tydligen har Elin blogguppehåll så nu får ni klara er med tråkiga jag...
Var och provred Ratten idag. Han var så sjukt söt så jag höll på att smälta!
Vi tog in Ratten och Fengur och fixade dem.
Sen red vi iväg på en väg. Ratten var hur mysig som helst!
Bekväm att sitta på, snäll och känslig :D
Den första som det verkligen klickat med med sen Ganti!

Ratt i sitt söta täcke :D
Fengur
Ratten igen
Haha, snyggast outfit hade jag; uteridbyxor, Muck Boots (alltså klumpiga gummiridskor typ, fast väldigt bekväma!) och reflexjacka. Aja, ni kan ju kolla på söta ponnyn i stället ;)
Jag ser CP ut i ansiktet, ignorera det tack...
Ska fara dit och rida Ratten på lördag och söndag :D
Update: Ska tydligen inte ha honom båda dagarna, utan bara ena.

Dressyroutfit

Vet inte varför bilden blev så liten, gjorde den ganska stor :o

Paus

jag tar en paus från bloggen ett tag,har inget att skriva om och noll motivering.
kommer tillbaka nån gång.

Bilderna från idag...

... går inte att ladda upp för att blogg.se cepar. Laddar upp dem i morgon om jag hinner!

Imorgon

Imorgon ska jag förhoppningsvis med Becci till ridhus och fota när hon rider, så i så fall blir det antagligen bilder på kvällen! (:

Ivory, markarbete

Hade inte hoppning och hade inte Hasse idag.
Tydligen hade de inte haft markarbete ändå på sportlovet, utan valfritt, så det stod fel i min lektionsplanering.
Eftersom Hasse kan bli så tittig när man hoppar sa Mia att jag får ha Ivory nu på markarbetet och hoppningen.
Han var ganska lat, men lyssnade ändå rätt bra på mig.
Här kommer filmen som jag lovade!







Pest eller kolera

Tänkte börja med Pest eller kolera, fortsätter om det finns intresse.
Ni får gärna svara vad just NI väljer i en kommentar! Om det blir åtminstone några kommentarer tänker jag fortsätta! :)
Kör igång här då
-Aldrig mer få duscha eller Alltid vara blöt
-Aldrig mer få blogga eller Aldrig mer få läsa bloggar
-Alltid bara lyssna på dålig musik eller Aldrig få lyssna på musik igen
-Få rida hur mycket du ville men aldrig få rykta eller gosa med en häst eller Bara få göra stalljobb, men aldrig få rida
-Vara jättetjock eller ha anorexi
-Dö i förtid eller Leva ett jätteolyckligt liv i 90 år
-Alltid måsta hoppa och rida dressyr i hoppsadel eller Alltid måsta hoppa och rida dressyr i dressyrsadel
Det får räcka för den här gången. Hoppas ni tyckte det var en bra idé!

Hiss eller Diss?

Tycker ni det är snyggt med stenar på  både nosgrimman och pannbandet?
Eller blir det för mycket?

Sjuk

så därför kommer jag att göra en massa tidsinställda inlägg, så har ni nåt att läsa när jag inte orkar blogga ;)

Hoppning i morgon!

Längtar tills jag får rida Hasse i morgon! Nu två veckor sen jag red den sötnosen sist...
Vi ska hoppa, får se hur det går, har faktiskt aldrig hoppat honom förut.
Emma kommer och filmar, så förhoppningsvis blir det filmdags på fredag/lördag igen :)
Vet att bilden redan är visad, har inte fotat honom på jättelänge...

Igår

Igår när jag skulle publicera mitt inlägg slutade internet fungera, och det fungerade inte på hela kvällen sen!
Har varit i Helsingfors hela dagen och har därför inte kunnat blogga, nu sitter jag på båten, och lyckligtvis finns det internet här! Så här kommer sammanfattning från igår.
Skrittade och travade bara, ville inte galoppera när inte Evelina var där och när Snuttan också var på banan.
Kom på hur jag skulle göra för att hon inte skulle försöka sticka ut från banan; göra halt när hon försökte och sen be henne gå fram, fast bort från utgången. Jag vet inte om det funkar med andra hästar, men det funkade med Kim i alla fall!
Gick ganska dåligt, fast lite bättre än i måndags. Hon stack med mig en gång, bockade en gång, och var lite allmänt hispig korta stunder emellan...
Kan ju passa på att säga att jag ska sluta rida Kim snart.

Dålig på att blogga?

Jepp, det är jag.. men vet helt enkelt inte vad jag ska blogga om! :o
Kommentera vad ni vill läsa om!
Bild på Ferrano:
/elin (som inte orkar sätta dit namngrej)

Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om Hidalgo, ni som sett den? (:

RSS 2.0