Ratten uteritt 30.4

Har tyvärr inte tid att skriva något långt och utförligt inlägg nu tyvärr.
Men i alla fall, kom precis från Ratten. Idag red Nina med på Fengur, han gick faktiskt någorlunda rent. Båda hästarna var superpigga! Ville springa i väg hela tiden, haha. Vi lät dem galoppera ett varv runt en åker, det var så himla härligt! :D
Mot slutet såg man dock att Fengur inte gick riktigt rent igen. Han är halt från och till, är aldrig riktigt fräsch tyvärr... I morgon tar Nina skorna av honom så får han väl bara gå barnpromenader i fortsättningen.
Men nu måste jag sticka, glad valborg! :)

Hiss eller Diss?

Färgade bett,vad tycks?






<-- google bild




Hasse programridning 29.4

Skriver ett snabbt inlägg här innan jag far och sover över hos en kompis. Eller sover vet jag väl inte men...
Jaja, i alla fall kan jag meddela att det bara blev pannkaka av ridningen idag. Först var Hasse ganska lat, men sen piggnade han i. Allt blev vingligt, det enda som blev bra var övergångarna. Eller nej, inte galoppfattningarna.
När han blev ensam i ridhuset blev han allmänt stirrig och gnäggig och "rädd" och inte alls med på noterna.
Volterna blev dåliga, galoppfattningarna blev dåliga, mellanskritten blev dålig... Kan fortsätta hur länge som helst men jag tror inte att ni orkar lyssna på mitt tjat.
Och just ja, det var samma program vi red som det jag red på dressyrtävlingen för ett par veckor sen.
Hejdå, nu slipper ni mig på ett dygn.
/Jojo (går inte att öppna arkivet...)

Anmälningsblanketten...

... till Brolöten Dressyrcentrum ifylld och skickad! Jag kommer vara där mellan tionde (eller elfte kanske det var?) och sextonde juni! :D

Tävling hos hastoridverksamhet.blogg.se

Bilden är länk.

Värmande kommentarer :')

amanda om NEJ NU:
H1H1, ville bara säga att jag älskar eran header :) <3
Såna här kommentarer gör mig så glad! :D Kan ju passa på att tillägga att er blogg nu finns under rubriken "länkar" i menyn!

Någon?

Någon som har lust att rida lektion (steg I-II) imorgon på Sleipner kl 16?
TACKSAM FÖR SVAR!

NEJ NU

Nu blir jag irriterad! Ni har inte kommenterat på flera dagar! ALLA som kommenterar det här inlägget blir länkade i menyn för 1 vecka.
Alla ni som kommenterar ofta får livslånga länkningar i menyn, så kommentera ofta och mycket så får ni några extra besökare!
SÅ jobbigt kan det väl inte vara att skicka iväg en liten kommentar?

WE på måndag

På måndag blir det som sagt Working Equitation, har inte haft det förut så ska bli kul :) Hoppas att man själv får välja vad man vill ha för häst! ;) Isåfall skulle jag nog vilja ha Indianen,han verkar så gullig! Kelig är han åtminstone,haha!
google bild



Sits och balans

Sitsen är bland det viktigaste när vi rider. Har du en dålig sits är det svårt att göra en bra inverkan på hästen. Men med en bra sits kommer det mesta naturligt, och då hamnar både hästen och ryttaren i balans.
Jag försöker inte säga att min sits är jättefin, för det tycker jag absolut inte, det finns massormassor med detaljer att slipa på, och det kommer det finnas i hela mitt liv; sitsen blir ALDRIG perfekt!
När man jobbat bort ett "sitsproblem" följs det ofta av ett nytt, och ibland kommer det gamla sitsproblemet tillbaka.
Det här är absolut ingen bild jag skulle lägga upp i vanliga fall, det är nog den värsta bild som tagits på mig och Ganti, men här ser man i alla fall tydligt hur mycket mina hälar sticker ut. Bilden är tagen 2a maj 2010.
Tyvärr hittade jag ingen bild som var rakt framifrån, men här ser man i alla fall att problemet är så gott som bortjobbat. Den här bilden är från 31a oktober 2010.
Här är problemet tillbaka igen, kanske inte i lika stor skala, men i alla fall. Den här bilden är från 15e april 2011.
Människor har en reaktionsförmåga på 0,5 sekunder, om du t ex doppar fingret i en kopp med kokhett vatten känner du inte smärtan direkt. Därför hinner vi inte alltid reagera i tid, men allt finns "inprogrammerat" i hjärnan. Om du har problem med "moppehänder" måste du tänka på det hela tiden, för om du rättar en gång så kommer handen efter en stund vridas om till fel läge igen. Det beror på att man är van vid att hålla händerna så.
Ett bra tips är att tänka på sitsen när du skrittar fram och skrittar av, eller ha ett helt pass som består av sits och balans-övningar, alltså inga tankar på hästens form, utan bara din egen sits. Då får hästen gå lite som den vill (inte bokstavligt talat, den ska ju gå åt det håll du vill och så, men den behöver inte gå i form eller så) och du får jobba i stället.
Sen är det svårt att ändra flera vanor på en gång, alltså flera sitsproblem, utan du kan jobba mest på två-tre problem i taget tills de försvinner.
Men det bästa knepet till en bra sits är helt enkelt att tänka på det hela tiden!
Hoppas ni tyckte om det här inlägget, jag vet inte om ni förstod vad jag menade men det var värt ett försök i alla fall!
OBS! Jag försöker inte få mig att låta duktig i det här inlägget, många av de som läser den här bloggen rider säkert dubbelt så bra som jag, men även en mindre duktig ryttare kan ge en lite bättre ryttare tips! Jag brukar sitta på läktaren och kolla på folk som rider jättemycket bättre än mig och påpeka deras sitsfel tyst för mig själv för det är så himla lärorikt! Så testa leka ridlärare lite ibland, det är jättenyttigt för er själva!





Ratten uteritt 27.4

Igår blev det en ganska lugn promenad med Nina och Fengur (hon ledde honom i grimskaft) som sällskap. Däremot gick vi en ganska rolig runda genom skogen. Först travade och galopperade jag på en åker, sen red vi in i skogen. Efter ett tag kom vi till ett jättefint ställe där det var en liten sjö på ena sidan och berg på andra. Emellanåt fick jag sitta med benen uppdragna, för att inte fastna i något träd. Sen klättrade vi uppför en väldigt brant och lång backe, det tyckte hästarna var kul, men lite tungt också. Haha, stackars Nina fick gå uppför den i ganska snabbt tempo och massor av stora nersågade grenar att hoppa/gå över.
Mot slutet galopperade jag uppför en annan kortare, och mindre brant, backe. Trots att Ratten fick galoppera själv tyckte han att det var kul, och tog faktiskt i lite!

Tack..

..för det för oss höga besökarantalet igår! Vad kan det bero på? ;)
Jag kanske inte uppdaterar så mycket här ikväll, på grund av att det har hänt en sak i skolan som vi måste reda upp.

Ny header + nya namnsaker!

Ja, nu har vi passat på att göra en fräsch uppdatering här på bloggen, när vi en gång möts.
Fast det blir nog inte länge till, för Elin hotar med att blåsa iväg! :o
Men nu har vi en fråga till er: blev det för mycket grönt på den här designen, borde vi ha fler färger?

Typiskt mig

Idag skulle kanske Jojo och jag fara på någon påskritt på Midgård,med det blev inte av.. Dels för att jag sov till 3 ungefär? ;)
Ikväll ska jag däremot till Jojo ut till hennes stuga! Då tar jag självklart med min dator så det blir en massa bloggande,kanske till och med en videoblogg? ;)
update: 1. Det var visst idag (måndag) som långritten var, men det är bara en timme dit så vi hinner ändå inte..
2. Jag tog inte med min dator eftersom Jojo bara har en internetsticka och dom har inget internet så..

Ratten uteritt 24.4

Som vanligt, cyklade Nina med. Vi var vid "katastrofvägarna" vid flygfältet. De var helt sönderkörda och leriga, så där blev det mest skritt, men mot slutet fanns det en jättemysig väg att galoppera på, så där galopperade jag. Då tände Ratten till lite, han hade varit så lat tidigare, och var mycket mer energisk på väg hem!

Tindra dressyrträning 23.4

Jag är väldigt nöjd med Tindra idag. När jag red fram var hon inte det minsta spänd, och lyssnade jättebra.
Allt gick bra utom serpentinerna och galoppfattningarna.
Hon var piggare än igår, och gick också i bättre form, speciellt mot slutet. Då var hon skitfin!
Jag längtar tills nästa gång jag får rida henne, men jag tror det dröjer, eftersom jag har Hasse hela terminen. På sätt och vis skulle jag hellre ha Tindra resten av terminen, för Hasse är så lätt, går lätt i form och är alltid 100 % pålitlig, Tindra är ju mycket större utmaning, och jag känner att bara under de här två dagarna har jag faktiskt utvecklats! Synd bara att jag inte fick Elin med mig och fota, för min sits kändes mycket bättre än igår också.
Glad påsk på er alla! :D

Filmen!



observera

den jättefula bilden på mig och hokus som Jojo sätter på headern som snart kommer upp är ingen som jag vill ha där,men hon betalar för det.. ;)
/elin

Tävling (igen)

Bilden är länkning
Förlåt för att det kommer två tävlingar på rad...

Tävling

Bilden är en länk :)

Fotodag

Idag var jag som sagt och fotade Jojo och Astrid när dom red för Mia. Usch,jag vill också kunna rida som dom! :(
Jojo hade ju med sig sin pappas systemkamera så den fotade jag med,tror det var en Nikon D40 eller D90?
Fotade med min egen också och filmade,men jag glömde min kamera hos min mormor.. ska cykla efter den snart,sen laddar jag upp bilderna här!

Svar på kommentar

Hanna påvals om Tindra dressyrträning 22.4:
vem har tagit bilderna ? och var står Tindra, fina bilder :)
Svar: Det är jag, Elin, som har fotat med Jojos pappas proiga kamera! :) Tindra står på Sleipner.

Tindra dressyrträning 22.4

Idag red jag ju som sagt Tindra. I framridningen var hon jättespänd och väldigt mycket på tå, jag kände hur hon gjorde sig beredd att sticka hela tiden. Men efter ett tag slappnade hon av och blev superfin. Hon var jättekänslig och fin, och lyssnade jättebra. I början fick jag bara tänka på att rida lite försiktigt, eller hela ridpasset egentligen, men främst i början.
Vi tränade på att ställa och böja, och lite tempoväxlingar. Det gick prima!
Dock tyckte jag att galoppfattningarna var lite knepiga, trots att jag gjorde mycket halvhalter och försökte förbereda blev det lite slängtrav emellan. I högergalopp gick hon jättebra, bar sig själv bra och hade ett bra tempo!
Ikväll eller i morgon kanske det kommer upp en film, om Elin skickar filmerna, men tills vidare får ni nöja er med lite bilder :)
Skäckklubben :D
Resten av bilderna sparar jag till filmen.

Nytt försök; pest eller kolera

Alltid falla av eller alltid rida världens lataste häst?
Vara jättekort eller jättelång?
Vara tävlingsryttare på elitnivå men leva utan vänner eller ha riktigt bra och ärliga vänner men aldrig tävla?
Alltid vara livrädd bland hästar och i ridningen, men få rida så mycket man vill eller aldrig ens få se en häst?
Vara jätterik men deprimerad eller vara jättefattig men lycklig?
Leva utan musik eller aldrig få shoppa?
Vara tillsammans hela sitt liv med någon som bor på andra sidan jordklotet som man får träffa 1 gång/år eller aldrig någonsin ha ett förhållande?
Alltid lukta illa eller alltid fjärta?
Kommentera gärna vad ni föredrar :D

Ingen ridning på måndag..

..eftersom det är lov. Förra veckan (trodde jag sa det redan?)såg vi på filmerna som Marie spelade in på oss. Det såg rent ut sagt (ursäkta ordvalet) FÖRJÄVLIGT ut,jag kanske borde ta och lära mig rida. Vi hann även se på en WE-film,vi ska ha det nästnästa vecka :D
Blir tyvärr inga bilder då blogg.se dampar..



Ratten uteritt 21.4

Idag cyklade Nina med mig igen, Fengur är som sagt inte alls fräsch... Både Ratten och jag var jättetrötta, jag kände mig lite som en trasdocka, min sits kan inte ha varit vacker idag... Vi tog en ganska lång tur, ca 1h 25 min, med en hel del trav och lite galopp. Det kom fartdårar förbi två gånger, som Ratten blev lite rädd för, men annars gick allt prima. På slutet fick han upp farten riktigt mycket också, började galoppera när vi skulle trava uppför en backe. Jag lät honom faktiskt hållas, det är bara bra för honom att röra på fläsket lite! :D

Dålig uppdatering..?

Ojoj, idag har jag varit så himla lat, så jag har faktiskt inte orkat blogga. Vill inte se bloggen som ett tvång, utan snarare något jag gör för att jag mår bra av det, dock brukar jag ju försöka blogga varje dag ändå. Idag har jag haft musikteoriprov och planerat roliga timmen med två klasskompisar. Men i morgon ska jag försöka vara lite duktigare och lägga upp någon hiss eller diss och liknande!

Ratten skrittur 19.4

Idag gick mamma och jag en sväng med hästarna, jag red barbacka på Ratten och mamma ledde Fengur.
Det var mys! Mamma fotade lite, här kommer ett litet smakprov.
Haha, dissa att det ser ut som att jag har värsta ölmagen där, tack.  Den där tröjan bucklar sig...

Nej nu..

helt allvarligt,det kommer ju saker hela tiden som jag kan skylla på för att jag inte bloggar? :/ Jag lovar att det ska bli bättre med det! Just idag fyller min bror år och familjen ska ut och äta pizza. Jag har också franskaprov imorgon,som jag måste plugga på.. usch,jag är så dålig på att blogga. Ni får hålla till godo med Jojo sålänge ;)

Brun-röd hoppoutfit

Det börjar bli länge sen vi hade någon outfit, så jag slängde ihop en lite snabbt. Den blev ganska slarvig, men här är i alla fall resultatet!


-

Hur hittade du hit?
Varför läser du bloggen?
Vad är bra och vad är dåligt med bloggen?
Kommentera!





Ratten uteritt 17.4

Fengur är ju fortfarande väldigt ofräsch, så Nina cyklade med när jag red Ratten i dag så han skulle få lite motion! Alltså blev det ganska långa travsträckor för lillkillen, men han är så pass uthållig (trots den stora magen :D), så det var inga problem för honom, han var knappt svettig när vi kom tillbaka! Hursomhelst tyckte han det var jätteroligt, pinnade på duktigt!

Ratten promenad 16.4

(Ursäkta för att jag uppdaterar så här i efterhand, men jag hade ju tjejmiddag igår och hade inte tillgång till datorn på hela kvällen)
Eftersom Nina var i Sverige for jag till stallet och mockade åt båda hästarna. Sen tog jag ut Ratten på en promenad, dock blev den inte så lång då jag hade lite bråttom, men ca en kvart gick vi.
Jag passade på att träna lite lydnadsövningar, d v s stanna, backa, trava, gå fram. Det gick jättebra, och allt funkade när jag hade helt långt grimskaft också. Dock hade han stor del av uppmärksamheten på omgivningen i stället för mig en stor del av tiden. Annars är jag nöjd med honom.



Ojoj,

känns som om jag bara kommer med ursäkter för att jag inte bloggar.. den här gången är det min käre storebror som har vuxenkalas. Men jag lovar att bli en bättre uppdaterare! ;)

Bilder från igår

Här kommer några bilder från när jag red Pluto igår.
Tack så jättemycket för de fina bilderna Jonna!

Jag höll på att glömma...

Igår på ridlektionen frågade ju Mia mig om jag ville testa ha Tindra på dressyrträningen nästa helg, självklart svarade jag ja, trots att jag hört att hon är lite "tossig", jag vill ju testa henne själv också! :D

Rattenbilderna från i tisdags :)

Vem är sötast i världen?



Av någon anledning går det att ladda upp de här bilderna, men inte bilderna från tävlingen, men jag ska se om jag kan lösa det!

Jag är med och tävlar om ett gästinlägg hos TeamSL

Jag är då med och tävlar om ett gästinlägg hos TeamSL.
Jag anser att man inte behöver vara någon speciell för att kunna driva en stor blogg. Man behöver varken tävla SM eller veta allt om Natural Horsemanship. Huvudsaken är att man skriver intressanta inlägg och uppdaterar ofta.
Därför skulle jag vilja vinna, för att folk skulle få upp ögonen för ridskoleryttare/medryttare.
Jag skulle berätta om mig själv, såklart, om min medryttarhäst Ratten och om ridskolan jag rider på.
Jag bor ju då på Åland, och det är ju ganska olikt jämfört med i Sverige, till exempel tävlingarna och ridskolorna. Kanske skulle det vara kul för hästintresserade i Sverige att läsa om en annan miljö, och andra vanor.
Jag vill dessutom vinna för att få nya läsare, det skulle betyda mycket att få lite mer besökare då jag länge viljat driva en lite "större" blogg. Det är svårt att hitta inspirationen om man inte får så mycket kommentarer och besökare, det skulle bli så mycket lättare att skriva intressanta inlägg om man kände att folk verkligen tar åt sig. Därför känner jag att bloggen behöver en liten "skjuts" då alla har kapacitet till vad de vill, men ibland kan det behövas stöd!

Dressyrlektioner 15.4

Samson: Jag red Samson för första gången i mitt liv i dag, han var ju jättefin och faktiskt ganska känslig. Inte så farligt obekväm heller. Vi tränade på lc 1 2008, alltså samma program som jag red i helgen. Allt kändes ganska bra, förutom övergångarna galopp-trav, de blev ganska dåliga, efter galoppen blev det lite slängtrav innan han samlade sig igen. Han gick otroligt lätt i form också, så riktigt nöjd är jag!
Pluto: Jag red in en lektion som mamma egentligen skulle ha ridit, i steg II-III, ehe... Men det gick faktiskt sjukt bra! Jag hade inspänningstyglar på Pluto, eftersom han hade varit så himla dum på lektionen före, bockat och haft sig. Haha, det kändes ganska coolt att känna Pluto jobba lite, och han blev otroligt pigg och känslig mot slutet. Vi hade tempoväxlingar, och jag hade inga som helst problem med ökningarna, han längde snällt! :)

Ratten uteritt 14.4

Det blev en ganska lugn tur, då Fengur var ofräsch igen och Nina bara ledde honom. Dock travade jag en del ensam, alltså travade i från dem, men det tyckte Ratten inte var särskilt kul, så jag fick sitta och peppa honom jättemycket.
Men det var jättemysigt ändå, kom på mig själv med att sitta och le jättebrett flera gånger :D

Gamla bilder del 1

Nu tänker jag börja med en slags "serie" med gamla bilder, alltså typ som Teamsl´s "bildminnen". Den här gången blir det bilder från när jag var på Island år 2009, det kommer några "ohästiga" bilder också!









Mamma och jag och hästarna vi red den dagen.
Robin Hood, en annan häst jag red en annan dag, honom blev jag riktigt fäst vid!

Hästar på väg på bete. Längst bak ser man en ryttare, alla hästar sprang alltså inte lösa, utan det var även människor som "vallade".

Dissa kvalitén... I alla fall ett jättegulligt isisföl! :D

En vattenfylld vulkan...







Helix

vill ni att jag ska skriva mer om Simon och Helix från lägret i somras?



Ingen ridning idag heller?

Tyvärr... igår blev jag ju tvungen att gå till skolan,smart mamma jag har. Fortfarande sjuk,går i samma klass som några som nyligen vart sjuk,och dubbeltimme med en sjuk lärare. Så idag ska jag vila upp mig inför Jojos tjockisfest som jag bara måste gå på! ;)

Ett livstecken

Jo att, jag lever ännu. Mamma kommer att tvinga iväg mig till skolan imorgon, så om jag fixar det utan att bli dödssjuk så blir det ridning i Jojos och Attis grupp på fredag! :D Sen kommer det vara dålig uppdatering,förlåt hörrni, men jag har ett liv utanför bloggen med. Mycket måste fixas i helgen,jag ska på två tjejmiddagar och ska storstäda, ha överséende tack :)
Kommentera vad ni vill att jag ska skriva om!





Ratten uteritt 12.4

Eftersom Fengur var halt stack jag ut på en tur med Lollo och Lydi i stället :) Vi tog det ganska lugnt, eller det var det som var meningen i alla fall, så vi red på en åker, skritt och trav, men helt plötsligt fick Ratten nog och ba: näee, nu sticker vi härifrån! Så han hoppade upp i luften och galopperade i väg, haha! Sen gick vi därifrån efter ett tag, men han var helt superpigg och sprallig hela vägen tillbaka x) Bilder kommer, som sagt, så fort blogg.se tillåter!


:@

Hatar blogg.se ibland, det går inte att ladda upp bilderna nu heller! Så fort det går ska ni få några bilder från när jag var hos Ratten igår! Håll ut...

Sjuk

Hej, nu är det så att jag har blivit sjuk igen, känns som jag är det ganska ofta? Men iaf. så är det därför jag inte orkar vara på datorn så mycket,hoppas ni förstår..

Bilder från tävlingen

Ett "litet" urval bilder från tävlingen, säg till om ni vill att jag tar bort någon bild eller skickar! Sen får ni tänka på att jag har cirka 600 bilder, så även om det inte finns någon bild på dig här så kanske jag har ändå :) De fem första bilderna är fotade av Elin med min system.
Fotad av Elin
Fotad av Elin
Fotad av Elin
Fotad av Elin
Fotad av Elin
Nu slutade blogg.se fungera, så det gick inte att lägga upp resten, men om ni kommenterar lite duktigare än vanligt kan jag lägga upp de sista bilderna i kväll/i morgon! :)

Ett par bilder från tävlingen

Snygg tröja man hittade va?
Vad gör jag riktigt? Lutar ju som ett fån :P



Programridning,

var det som stod på schemat idag. Jag skulle ha haft Flugan,men finaste har blivit halt igen och ska till kliniken :(
Såå.. det blev Emilio. Gissa vem som blev sur? :/ Han var.. alltså helt allvarligt,jag har aldrig ridit en trögare häst.
När vi skulle rida programmet gick det i slow motion och på sista galoppen bröt han av till trav och vägrade galoppera. Var nästan gråtfärdig efteråt, så dåligt gick det. Det gick till och med bättre med Hokus igår, än vad det gjorde idag.. blev ändå 62 %, igår bara 55.. konstigt att det kändes mkt sämre idag och ändå rätt mycket mer procent?
Jag red som trea,och det var två efter mig. Under tiden vi (jag,Hanna och Astrid) väntade på dom, hade vi lite Följa John :) Lite riskfyllt kanske, men bra gick det!
Milen orkade till och med trava bredvid mig utan att jag höll i honom! ;)
Marie spelade in oss när vi red (usch..) så nästa gång ska vi se på filmerna och baka ngt :)
Milen på XL cupen.




Minns ni?

http://ponnytomtar.blogg.se/2011/april/sista-forsoket.html

Kanske att..?

Nu är det absolut inget bestämt, men  kanske om vi (jag och en kompis) har en väldig tur, att vi lite senare tar en häst på foder..?

Dressyrtävling

Jag tycker inte det gick särskilt bra på tävlingen, för det första fick jag fel galopp i den ena galoppen, och för det andra hade jag helt enkelt ingen bra helhetskänsla. Jag kom 6a i alla fall, och blev placerad, men det kändes inte som att jag borde ha blivit det.. Dessutom gick han som en planka, med huvudet högt uppe bland skyarna. Det var ganska synd, för han blir så himla trevlig att rida när han går i form!
Det blev tvärtom för mig än för Elin, jag red fram lite för kort tid och det blev lite spänt och stressigt.
Dock är jag faktiskt helt okej nöjd, det stör mig bara att jag vet att jag kunde ha gjort det mycket bättre!
Film kommer kanske upp under veckan :)
Bilderna fotade av Elin.

.

Idag på tävlingen gick det inte alls bra, av flera orsaker:
  1. Jag gick och la mig kl. 1 igår,eftersom jag inte hittade ngt svart att ha över vita kragen
  2. Jag hade en väldigt obekväm häst
  3. Jag är inte så bra på att rida
  4. På framridningen bestämde dom mitt i allt att det var paus,så vi måsta rida fram typ en timme,och då blev både Hokus och jag trötta. Speciellt Hokus,som hade tävlat med Jojo innan.
Har ni bilder, SKICKA TILL [email protected]!



Ratten uteritt 9.4

Usch, idag kändes det inte så kul att rida, det har nog nästan aldrig hänt förut. Det var inte direkt så att jag ville hoppa av och sluta rida, men jag blev inte glad heller. Orkar inte skriva så mycket nu heller, jag har dessutom varit på tjejmiddag så jag har inte hunnit uppdatera idag.
I morgon är det tävling på Hokus, någon som kan fota?

Dagens fråga

Rider ni med väst?

Idag..

..ska jag till Sleipner för att putsa sakerna och byta till vitt schabrak. Jojo hinner inte,så det kanske är bäst om jag gör det. Hokus går ju på ganska många lektioner (vad jag åtminstone har uppfattat) och lektionerna slutar 14.30 så efter det är jag där, jag vet ju inte om han går sista lektionen men ifall att. Det vore ju inte så smart att fara dit 12 och putsa och så, om nån annan ska rida med den utrustningen sen ;)
Sen så ska jag och min mor iväg till stan och skaffa lite saker,och senare blir det tjejmiddag (?) hos en kompis.Därför tror jag inte att det kommer så mycket uppdatering.
är det förresten bara för oss det inte går att göra mellanrum mellan raderna?



Hokus dressyr 8.4

Idag hade jag Hokus, antagligen för att jag ska tävla honom på söndag. Vi gick igenom programmet, men dock var det ingen "programridning".
Det kändes jättekonstigt att rida honom, hans steg kändes så stort, men det är väl för att jag vant mig vid Ratten...
Han var jättefin och pigg, ställde och böjde lätt, lyssnade för minsta hjälp. På slutet fick jag till en bra lång och låg form. Så jag är riktigt nöjd, hoppas det går lika bra på söndag!

På söndag...

...blir det dressyrtävling, LC på Hokus. Är lite besviken faktiskt, visst, jag hade ju önskat honom på andra plats, men jag har blivit så bortskämd med att alltid få Hasse.
Jaja, jag får försöka göra mitt bästa bara! :)

tävlingen

Jojo och jag tävlar samma häst på söndag! Önskade Hokus på tredje plats,och trodde faktiskt att jag skulle få Flugan eller Hans, men vi får göra det bästa av det!

Dagens fråga

Hur ofta rider du?

13 år

Jappjapp, då var man tretton. Har hittills haft ganska bra födelsedag, fick bland annat dressyrkursen som är på påsken i födelsedagspresent, och massa pengar :D
Mer uppdatering kommer ikväll om jag hinner!

Hoppfilm

förut frågade vi ju vad ni vill se för filmer (kommentera på bara!) och vi fick ett önskemål om hoppning, så..
Hoppning som hoppning,eller hur?

Dagens fråga

Gillar ni mer hoppning eller dressyr?

Ingen ridning idag..

..eftersom att jag är sjuk. Mitt i allt höll inte benen,jag mådde illa och skakade och sen blev mitt huvud helt stekhett kändes det som,på insidan alltså,och sen iskallt. Och så var jag helt kritvit i ansiktet,lite läskigt faktiskt när läpparna inte hade nån färg alls! Nu ska jag vila, och senare ska jag uppdatera.

En månad med finaste russinet ♥

Det stormade så mycket idag så det blev varken ridtur eller promenad, så i stället pysslade jag lite i stallet :)
Först mockade vi och tog in hästarna, sen ryktade jag Ratten lite mer än en timme. Det var jättemysigt, och han blev superfin och blank! Tog med ryktstenen (han lossar så himla mycket nu), sen med rotborsten och sen en lååång stund med ryktborsten.
Sen släppte vi ut hästarna igen och jag putsade Rattens båda träns + Fengurs träns medan jag väntade på mamma.
Nu --> plugga och sen sova tills i morgon, då är jag inget barn längre hihi :D
1 månad sen Kingis togs bort också... 





Ridhusbilder

Från XL-cupen. (c)






ridhuskvalitet?

Rida imorgon

Imorgon ska jag rida in i Jojos fredagsgrupp! Vi ska träna program,hoppas jag får flugan eller hasse :)
På söndag tävlar jag och Jojo som sagt, efteråt får man mer än gärna skicka bilder om man har!
Hasse var också med på min önskelista till tävlingen,nämligen (:

-

Ännu har det inte dykt upp frågor till frågestunden, är det verkligen inget ni vill ha svar på?

Dagens ridpass

Idag gick mkt bättre än förra gången, han var väldigt pigg men lyssnade ändå. Känslig i munnen är han också,tar man minsta för hårt gapar han och blir helt stel och ovillig. I slutet skulle vi galoppera, och då fick han något fel och bockade iväg och pep :P Gullehäst! Samma sak i andra varvet, kom lite bakutsparkar också.. Hoppas han inte gör så på söndag,om jag får honom, för nu är jag nämligen anmäld!!
Flugan kom på första plats på önskelistan,
såklart :)

Sista försöket



Ny kategori! :)

Tänkte lägga till  en ny kategori: Dagens fråga!
Haha, gör första nu:
Dagens fråga: Ska ni på ridläger i år? Om ni ska, vart åker ni? :)




Svar på kommentar


Anonym om Ny header + design:
Fint (: 

Vad heter texten i designen ?


Jag antar att du menar den vi skriver med, den heter Century Gothic.Texten våra namn på headern står i heter Courier New :)






Filmer

Ja, det var ett tag sen det kom upp lite filmer!
Vad skulle ni läsare vilja se??
Kommentera!

Ny header + design

Jojo kommer att ha ihjäl mig när hon ser det här..
MEN det är bara tillfälligt, jag fick utbrott på det vita så nu har jag suttit och pilla i koderna en timma eller två ;)

Hiss eller Diss

vad tycker ni om såna här nackstycken?
Själv tycker jag att dom är rätt fula :p


(google bild)

Bildbrist

Nu är det så att jag har väldigt få bilder på när jag rider. Om nu någon skulle ha såna, så får ni mer än gärna skicka till [email protected]! :)

Kommer inte till tävlingen idag

Ja, se rubrik. Jag skulle säkert ha kommit och fotat annars, men nu är det så att jag vaknade nyss och känner mig lite halvt borta,sen så vet jag inte heller var min kamera är och jag får heller ingen skjuts :/
Jag har däremot bestämt mig för att helt säkert vara med i dressyrtävlingen nästa vecka! (:




Ratten skrittur 2.4

Skrittade ut på Ratten barbacka en sväng idag. Jag borde ha tagit uteridbyxorna på, med tanke på att han fällde. Nåja, det stack lite, men jag överlevde i alla fall :)
Ratten var supermys som vanligt. Ställde och böjde lite, brukar göra det de flesta ridpassen så jag bara vet att han är med. Annars rider jag ganska oseriöst, haha, i vår ska det nog bli lite skärpning ifall jag rider för Carro eller någon annan! :D
Som sagt far jag ju till Helsingfors i natt, men på fredag borde jag vara jag tillbaks igen (min födelsedag :D)

Kanske..

Att man provar på dressyr? Såhär ser proppen ut:

Klasser:

---->LC: 1 2008 svenskt, kort bana <------

Öppen för ekipage som ej startat LB eller högre

LB: O 2006 svenskt, kort bana

Öppen för alla

LA:1 2007 svenskt, kort bana

Öppen för alla

 

Anmälnings- o startavgift: 8,-+ 0,- /klass. Efteranmälan 16,-+ 0,-/ klass. Hästhyra tillkommer för ridskolehäst.

 

Som ni säkert ser har jag satt pilar till den översta,vilket betyder att det kanske är den jag tänkar vara med i!

Det är även den vi tränar på på lektionerna.

 

 

 


Aprilskämt eller inte?

Det var några som var lite osäkra om det jag skrev igår var ett aprilskämt eller inte, men självklart var det det, så lätt slipper ni mig inte! ;)
Stor del av mitt liv består av hästar, och det kommer det fortsätta med!
Ishockey, nej tack!

Jag har bestämt mig...

Nu slutar jag med den här sporten! Det enda man får är en massa skit från alla andra, man kommer inte framåt och ingen ställer upp för en!
Visst, kanske lite synd med tanke på allt jag offrat för ridningen, men ärligt, nu slutar jag och börjar på hockey i stället!

Hasse bakdelsvändingar 1.4

Hasse var superpigg idag, det var väl både positivt och negativt; positivt för att han hellre får vara lite för pigg i stället för lite för seg, negativt för att jag måste sitta och bromsa upp honom hela tiden, han hade inte riktigt "tid" heller för att gå i balanserad form, så mest sprang han med huvudet i vädret...
Sen började vi med bakdelsvändningarna då, vi red bara halva vändningar. Till en början gick det skitdåligt, blev mest som hörn/volter, och det var mestadels mitt fel, eftersom jag satt och red helt åt tjotahejti.
Sen fick jag liksom lite mer kontroll över både mig själv och Hasse, då fick vi till ett par hyfsade bakdelsvändningar.
Avslutningsvis travade vi och skrittade av hästarna.


Nästa vecka (söndag-torsdag) är jag i Helsingfors och kommer inte blogga på hela veckan, något tidsinställt inlägg kanske kommer upp, men annars får ni överleva utan mig...




RSS 2.0